Spreek.nl - powered by Frijters mindtuning® Spreek.nl Presentatie trainingen
Gebruik PowerPoint of Prezi effectief - 6 tips!

Gebruik PowerPoint of Prezi effectief - 6 tips!


Presentatiesoftware als Powerpoint en Prezi is niet meer weg te denken bij het geven van presentaties. Maar hoe gebruik je deze software op zo'n manier dat het ook daadwerkelijk voor je gaat werken? Lees hieronder onze tips:

Tip 1. Verschuil je niet achter presentatiesoftware

Een flitsende PowerPoint- of Prezipresentatie is leuk, maar niet zaligmakend. Jouw uitstraling, stemgebruik en lichaamstaal bepalen voor een veel groter deel of jouw boodschap maximaal overkomt en of je mensen in beweging weet te zetten.

Tip 2. Kies de juiste beelden

Beeld beïnvloedt het brein van mensen. Je kunt je verhaal versterken door de juiste beelden. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van de werking van beelden op het menselijke brein. Zo voorkom je dat sheets onbedoeld een averechtse uitwerken hebben of voor ruis zorgen in het brein van je toehoorders.

Tip 3. Kies de juiste fonts

Ook de letterfonts die je kiest hebben invloed. En kun je matchen met de boodschap die je wilt uitdragen. Verdiep je daar in.  

Tip 4. Gebruik een afstandbediening

Een groot deel van onze communicatie verloopt non-verbaal. Zorg dus dat je handen vrij zijn en dat je niet telkens wegduikt achter je laptop. Gebruik daarom een afstandbediening zodat je de handen vrij hebt.

Tip 5. Kies de juiste hoofdmoot 

Laat de sheets een ondersteuning zijn van je verhaal. Jouw presentatie vormt de hoofdmoot. Anders is er geen verhaal meer als de techniek het laat afweten.

Tip 6. Oefen met improviseren

Oefen met improviseren. Zo voorkom je dat je in de problemen raakt en met je mond vol tanden staat als de techniek je onverhoopt in de steek laat.